RASCI Methode

Uw processen en verantwoordelijkheden kernachtig in kaart!
 

 • Wilt u haarfijn op één A4 uw processen beschrijven?
   
 • Wilt u alle verantwoordelijkheden ook kernachtig in kaart brengen?
   
 • Heeft u behoefte aan procedures die écht gebruikt worden?
   

Dan is de door Ambitiancy ontwikkelde RASCI Methode dé unieke methode die u in staat stelt uw processen kernachtig te beschrijven. RASCI is namelijk een methode om verantwoordelijkheden in een organisatie op een zeer eenvoudige manier in kaart te brengen.

De methode is gebaseerd op een techniek, die 'responsibility charting' heet, en komt uit de Verenigde Staten. Met RASCI is het mogelijk exact aan te geven wat de rolverdeling is tussen medewerkers, die een bijdrage in een proces leveren.

 

Wat is er zo uniek aan?

Met de RASCI Methode van Ambitiancy is het mogelijk zowel het stroomschema, de betrokken functionarissen, de RASCI rollen als het beoogde doel en toepassingsgebied van een proces overzichtelijk weer te gegeven. Hierdoor hebben alle betrokken medewerkers in één oogopslag hun rol in het proces helder voor ogen. Ook is direct zichtbaar hoe men met elkaar samen dient te werken om het gewenste resultaat te bereiken. Door deze kernachtige weergave komen ook verbetermogelijkheden snel boven water en zijn efficiency verbeteringen eenvoudig te realiseren door de betrokkenen zelf.

Door de unieke opzet waarbij alle informatie eenmalig wordt vastgelegd is het onderhouden van uw procesbeschrijvingen kinderspel geworden. Uw managementsysteem is nog nooit op zo'n eenvoudige en kernachtige wijze vastgelegd en de samenwerking is nog beter geregeld ook!

 

Voordelen voor uw organisatie:

 • Kernachtig, op één A4 zowel het proces als de verantwoordelijkheden in kaart.
   
 • Gemakkelijk, binnen één dag te leren door uw medewerkers.
   
 • Flexibel, eenvoudig aan te passen aan veranderingen in uw organisatie.
   
 • Efficiency verbetering, door overzicht eenvoudig structurele verbeteringen realiseren.
   
 • Onderhoudsvriendelijk, geen dikke handboeken meer door kernachtige vastlegging.
   
 • Certificering, eenvoudig voldoen aan ISO en VCA normen.
   

Voor meer informatie:

Meer weten over de RASCI Methode? Bekijk dan de artikelen die hierover zijn verschenen, bezoek een van onze gratis inspiratiesessies of schrijf je direct in voor onze eendaagse RASCI workshop Process Management. Indien gewenst kunnen we deze workshop ook bedrijfsintern organiseren. Uw team gaat onder deskundige begeleiding meteen aan de slag, leert de methode kennen en werkt meteen een eigen proces volledig uit.

Volg RASCI Methode nu ook op:  

Bekijk ook onze netwerk website op www.rascimethode.nl