icon ambitiancy

Platform Inspirerend Organiseren

Zou het niet fantastisch zijn als we op die manier met elkaar om zouden gaan en zo een echt inspirerende werkomgeving konden creëren? Dat was zo ongeveer de lading van het gesprek wat ik afgelopen maandag had ik met een goede vriend van me (Martijn den Ouden van Esveco). Aanleiding was de geweldig inspirerende uitzending van Tegenlicht die hij me had aangeraden te bekijken. Hierin legt Ricardo Semler uit hoe hij Semco heeft getransformeerd tot het meest succesvolle bedrijf van Brazilië. Het levende bewijs dat radicaal anders werkt: minder regels en minder toezicht zorgen voor grotere productiviteit en geluk!

Hier werd dan ook het idee geboren om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe je hier in de praktijk vorm aan kunt geven, waar je allemaal tegenaan loopt, maar vooral ook wat je allemaal al wel gelukt is. Want dat het anders kan en moet wordt steeds duidelijker en dat steeds meer mensen anders willen inmiddels ook. Zeker in mijn werk zie ik deze ontwikkeling gestaag vorm krijgen en in diverse methoden en technieken ook terugkomen. Denk hierbij aan het Rijnlandmodel, Appreciative Inquiry en Geweldloze Communicatie, allemaal wijzen ze wat mij betreft dezelfde kant op. Een kant waar we af gaan van drijfveren als angst, wantrouwen en daarop gebaseerde controle mechanismen naar nieuwe waarden van vertrouwen, vakmanschap en verbinding (de 3 V's van het Rijnlandmodel). Van vaste organisatievormen waar de baas het voor het zeggen heeft naar fuzzy organisaties waar degene die het weet het mag zeggen. Van verticaal naar horizontaal organiseren en van transpireren naar inspireren ;^)

INSPIRATIEKRING

Om nu de daad bij het woord te voegen wil ik graag een initiatief starten om met ondernemers een Inspiratiekring te vormen waarin we met elkaar aan de slag gaan. Met elkaar ervaringen met inspirerend organiseren uitwisselen en dat ook op basis van die uitgangspunten met elkaar doen. Samen afspreken hoe we dat willen vormgeven en het vervolgens ook meteen doen, co-creerend de brug bouwen naar inspirerende organisaties. Het idee is dat we als volgt te werk gaan:

Uitgangspunten:

  • Een Inspiratiekring bestaat uit 6 ondernemers
  • We komen in een cyclus 6 keer bij elkaar
  • Iedere deelnemer organiseert een keer een sessie (met ontbijt)
  • We besluiten samen wat het thema voor een volgende sessie wordt
  • We houden ontbijtsessies van 7.30 - 9.30 uur (voorstel, zodat we nog een hele dag voor ons hebben)

Je meld jezelf aan via een mailtje naar mij. Ik start de Inspiratiekring op en leg de verbinding met andere ondernemers en ben vervolgens ook gewoon deelnemer. Indien gewenst kan de cyclus herhaalt worden en bij voldoende aanmelding start ik gewoon weer een nieuwe kring op.

Wie doet er mee?

 

Geplaatst in Ambitiancy | Geplaatst in People | Geplaatst in Process | Geplaatst in Strategy | Getagged: Rijnlandmodel Inspiratiekring | Een reactie plaatsengraag zou ik willen deelnemen in de inspiratiekring.

dit is de manier om anders teondernemen , we zitten nog steeds in de oude patronen vast en hoe komen we daar van los.
dat is de uitdaging.

ik hoor graag van je ,

een harte groet,
willy van mewnsvoort

By willy van mensvoort on 2013 04 18

Samen betere dingen doen staat altijd al op mijn agenda. Ben erbij!

By John Lommers on 2013 04 25

Companies within nike factory store  Adidas(OTCQX:ADDYY, air max 1  OTCQX:ADDDF) Deal jordans for women  in cheap under armour  tight nike shoes  in nike boots  order to really Michael Kors Bags Sale  Nike(NKE 1.3%) cheap nike air max  At nike outlet  last air max 95  in nike air max  six <a title=“nike air max”

By Myloveryou on 2017 08 09

Avocados christian louboutin sale are nike outlet online the true jordans for sale reason nike shoes on sale for a red bottom shoes for women third cheap nike running shoes from cheap nike shoes deforestation living while in nike shoes on sale just beats earphones south nike shox clearance america

Eyewear, As cheap puma shoes with discount nike shoes other nike sale tools

By loemrntdherid1 on 2017 08 24